Vem är Jag/Du

Vår tid är ett enda stort sökande efter identitet och självförverkligande

footprints_in_the-sand

Program som Du är vad du äter kan appliceras till långt fler områden än just mat. Vi är våra yrken, våra muskler, vår prestige och yta.

En reklamsnutt för ett träningsredskap som förvandlar magen till en tvättbräda predikar – dina muskler definierar dig – ja det finns mkt på ytan som säger något om oss. Dina Hobbys, dina nöjen, dina vänner, din utbildning, ditt yrke etcetera säger i regel något om vem vi är – men är detta allt?

En vanlig erfarenhet hos de allra flesta är känslan att inte komma till sin rätt, ungefär som ett dåligt fotografi som man är missnöjd med.

Och då vill man säga – vänta det är inte hela bilden – jag är mer än så…

Oftast är det någon yttre faktor som hämmar oss, kanske ett dåligt skolbetyg, övervikt eller arbetslöshet. Att då bli bedömd och identifierad utifrån sina begränsningar reducerar oss, än värre då vi själva börjar tro att detta är hela bilden.

Men vi är betydligt mer och större än både tvättbräda och häng, vi är mer än våra ig eller mvg , ja det är varken framgången eller bakslagen som fastställer vår identitet.

Vi Är inte nödvändigtvis där våra fötter står, utan vi ÄR där våra hjärtan är.

I bibeln sägs det att människan ser till det yttre men Gud ser till det inre.

Ytan är inte oviktig men oftast bara ett fragment och ibland ett sken, insidan dock visar fotot i sin helhet.

Därför är det långt bättre att låta relationen till Gud definiera dig – att ha sin identitet i Gud består och kan inte jämföras med vare sig utbildning, yrke, vänner och status, dessa är endast temporära.

Att ha sin identitet i Gud är dock inte att vara färdig – grunden är visserligen fastställd – men vi är inte färdigskapade –  Han som sade följ mig – förverkligar dig långt mer än du kan på egen hand.